Renovering av panel


Det är inte bara utsidan som räknas, även insidan av bilen ska bli trevlig att beskåda. Vid sidan av ratten löper en panel/hylla som just i vår bil sett bättre da’r. Mitt i kallaste vintern är det lite jobbigt att åka ut till det kalla garaget i Nynäshamn, så vi har sett till att montera loss denna panel så att arbetet kan framskrida på armlängds avstånd från såna bekvämligheter som plusgrader och rinnande vatten (samt kakor, tv och pizza).

Det första som gjordes var en bortskrapning av smuts, gammal flagad svart färg och i vanlig oordning mängder av rost.  Därefter spraylackades de ytor som efter installation ska vara synliga. Det är härligt med färg. Både smuts, rost och ojämna ytor försvinner. Allt detta har vi nämligen i överflöd i vår bil.
Den ytan som lutar utåt hade vi tänkt klä i någon sorts fuskläder. Därför började vi med att limma på ett tunt lager skumgummi, vilken tätt därefter följdes av sagda fuskläder. Efter limningen drog vi lädret över kanterna och popnitade fast. Bild på slutresultatet hoppas jag att vi kan hitta senare, men tills dess får ni njuta av de som finns under fliken “Bilder” och albumet “Renovering av panel”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *