Bilen lämnad till färjan


Den här måndagen har jag (Mats) och Erik kört en första lång sträcka med bilen sedan topplocksbytet.

Färden gick till Wallhamn vid Göteborg och var helt problemfri. Får erkänna att jag bitvis sitter och vrider på huvudet och letar efter konstiga ljud, man har blivit lite nojig av de tidigare problemen.

Igår kväll såg bilen ut som nedan. Tälten är inpackade i presenningar, hi-lift jacken är fastlåst med ett hänglås.

Solfilmen tar nog ett tag att vänja sig vid när man kör, man ser bättre ut genom fönstrena utan men det var riktigt skönt med skuggan där inne.

Igår kväll fick vi dessutom besök av Pekka, Lena, Moa och Frida – veteraner inom overlanding. Det kändes mycket betryggande och vi har blivit helt dränkta i riktigt goda råd och bra tips!

Bilen lämnades i vilket fall på en parkeringsplats med 20-30,000 andra bilar som väntade på att skeppas runt världen. Samtliga med olåsta dörrar och nyckeln i tändningen, läskigt. Vi har sett till att inte lämna något av värde i bilen i alla fall.

 

Nu känner vi verkligen att äventyret är på gång, om runt 18 dagar så trillar bilen i hamn i Alexandria!


2 responses to “Bilen lämnad till färjan”

  1. Ladda ner alla P3-dokumentären som podversion. De har underhållit mig under de mest tråkiga delarna av min jordenruntresa. Har förresten nått Sydamerika nu! Lycka till på ert äventyr! Så himla spännande! Kram

  2. Låna Katedralen vid havet av mamma Ulla, den är ur bra. Och lada ner gamla sommarprogram från sr.se. Många jättebra trots att de har några år på nacken!
    Trevlig resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *