Väntan i Alexandria


I lördags anlände båten med vår bil till Alexandria. Hurra! tänkte vi och Mats och Erik letade upp vår agent (Marina Services) här i Alexandria. Dock var det inte helt lätt att hitta deras kontor då de inte riktigt använder sig av adresser här i Egypten och för att kontoret låg innanför en annan butik. När butiken senare skulle beskrivas för oss tjejer gick den från att vara en klädbutik med lite underkläder till att bli en porrbutik.
Tyvärr blev det ingen bil den dagen utan killarna fick återvända till hotellet efter att ha fixat lite pappersarbete hos agenten och blivit tillsagda att komma tillbaka imorgon (söndag). Resten av dagen fördrevs med att läsa böcker, gatlopp genom försäljarna längs med stadens gator, käka kofta och lite mer bokläsning innan det var dags att sova.
Efter en sockerladdad frukost begav sig killarna åter igen till agenten, medans vi tjejer vaktade packning på ett juice-café vid havet. För att göra en lång historia kort så blev det mycket gående och åkande mellan kontor och pappersstämplande/-kopierande för killarna…men ingen bil då tullkontoret endast har öppet till kl.14. Med andra ord blev det en till hotellnatt i Alexandria och Mats (endast han som har tillstånd att gå in på hamnområdet av oss eftersom han står som ägare för vår bil) är nu, måndag, iväg för att avsluta byråkratin och förhoppningsvis får han köra Gula Febern tillbaka till hotellet.

Planen, när vi fått vår bil, är att köra ner mot Kairo igen och sedan mot Röda havet kusten (Hurghada). Målet är att hinna till Aswan, varifrån färjan till Sundan avgår, innan fredag för att kunna ta den färja som går den 11:e.

20120604-102436.jpg


5 responses to “Väntan i Alexandria”

  1. Hej!

    lyckliga ni som har allt detta framför er. vi kommer att följa er och kanske ge er ett eller annat tips. Lycka till och ta det i Afrikatempo

  2. Hej alla! Vad roligt att ni har kunnat ladda upp bilder, känns helt overkligt att ni är där och hoppas att ni hinner med er färja till Sudan. Här hemma har det regnat i flera dagar nu och jag tror att jag ska ta och investera i en eka för det går i dagsläget snabbare att ro till slussen än att använda benen. Hej svensk sommar…

    Ha det så bra så ser jag fram emot era uppdateringar!

    Kram kram

  3. Heeej på er! Många turer fram och tillbaks låter det som, i alla de tre senaste inläggen, fast kul med hoppas jag =)! Tur att du fick din väska Malin (kunde ju vart en liten lätt mardröm att bli av med den först av allt..)
    Kul med regelbundna uppdateringar också, men det hänger väl lite ihop med att ni inte riktigt kommit i rullning ännu.. Ta hand om er!

    Önskar att jag också var på ett sådant äventyr som ni=)

    kramar

  4. Nu syns gula faran på GPS-trackern!! Det måste betyda att ni fått ut na’ =D God tur! Ps. nu vill jag se lite fina Primus loggor som en kontrast till det gula 😉

    //Mangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *