Turistdag


Andra dagen började med frukost på takterrassen där det bjöds på falukorv med leverpastejssmak. Första turiststoppet blev Hagia Sofia, men då Kinas president hade samma tanke fick vi gå vidare (de hade stängt för hans skull). Nära som det låg styrde vi kosan mot Blå Moskén istället, men samma sak där – stängt pga av presidentbesöket. Jaha, tänkte vi och gick under jorden – ner i The Basilica Cistern som förde tankarna till Harry Potter och hemligheternas kammare. Upp igen och iväg till Stora Bazaaren och därefter var vi riktigt värda en fikapaus med baklava!
Med nyvunna krafter tog vi oss tillbaka till Blå Moskén som nu var öppen och ja den var blå 😉

20120529-220834.jpg
Eftermiddagen tillbringades på det så kallade Kristallpalatset (som kan skryta med att ha världens största kristallkrona på 4,5 ton) och det efter en dryg timmes köande – dock absolut värt besväret!!
I samma veva fick vi beskedet att Malins väska blivit funnen men helt lugna blev vi inte, för vid halv tio hade den fortfarande inte levererats. Olika planer på hur denna bag, som då skulle befinna sig någonstans på vift i Istanbul, skulle kunna hittas under natten eller annars på nåt sätt skickas vidare smiddes. Men som tur va dök den upp och lyckan kunde inte varit större!

Ps. Vänj er inte för mycket vid denna typ av frekventa uppdateringar…men har man gratis wifi så har man.:)

20120529-221815.jpg


2 responses to “Turistdag”

  1. Sjukt skönt att bagaget kom till rätta! 🙂 Jag håller dock tummarna för så frekventa uppdateringar som möjligt, ska bli kul att följa er resa! 🙂

    Många kramar!

  2. Hej Mats o c/o
    Kul att läsa om er resa. maken fnittrar åt era äventyr vid pyramiderna. Han har också blivit lurad där! Mitt bästa tips mot påflugna egyptiska försäljare är solglasögon. Då ser de inte att man tittar på dem!

    Res försiktigt och ha´re härligt!
    Lotta Lindestad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *