Hos Nubierna


För närvarande sitter vi fast i Aswan och väntar på att en löjligt dyr pråm ska föra oss till Syrien Sudan.

Det finns en fin asfaltsväg men tyvärr har vi inte lyckats få tillstånd att köra den – ingen annan heller för den delen. Vi försöker jobba vidare på det spåret.

Det hävdas nu att pråmen inte har kommit tillbaka än från sin förra vända. Vi vet dock att det finns en pråm i hamnen, om inte flera.

Vi ser ut att få vänta till den artonde då vi har blivit lovade att vi ska få åka. Själva får man inte åka med bilen utan åker istället med en passagerarfärja, som även den är svår att få biljetter till.

Det finns därmed starka makter som inte vill att bilvägen ska öppnas.

Under tiden sitter vi under mangoträden vid Nilens strand och badar med jämna mellanrum. Det är rent löjligt varmt fortfarande, spännande saker händer med både plast, tandkräm, tvål och annat som blir i princip helt flytande. Skönt nog så är Nilen sval, runt 20 grader vilket är precis vad som behövs.

Vårt nattläger;

Vi har fri tillgång till Nubiernas kök och ännu bättre – till deras stora kyl.


9 responses to “Hos Nubierna”

  1. Va fan syrien??? Nu måste feltrycksnisse varit framme ni måste ju mena sudan (jag skulle då inte vilja åka till syrien i dagsläget)

  2. Det måste vara mycket irriterande, det är väl ca en vecka längre än vad ni räknade med? Vi håller tummarna för att det går att ta bilvägen. Inga krokodiler i Nilen?

    Pappa

  3. Men ja, det är ett par dagar mer än vi räknade med. Hettan är tryckande, men vi rör oss mycket mycket mycket långsamt och tar ett dopp i Nilen då och då. Vi överväger att ta in på hotell ett par dagar för att kyla ned våra hjärnor en smula.

  4. Hur är det med bilharzia? Snäckfeber är inget att leka med även om Nilvattnet är skönt.
    Hoppas ni får komma iväg snart och se andra stränder!

  5. Ta in på hotell låter klokt. Hoppas allt för övrigt är bra med er och att ni snart kan överge er oönskade Nil-sejour. Här är svalt och skönt (men ingen riktig sommar än).

    Thorsten och Agneta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *