Jun

Hej gott folk!

Imorse plockade vi ut bilen efter bara någon timmes fördröjning. Ett par poliser behövde socialiseras med ett tag innan de fick ork att genomsöka bilen. De letade efter alkohol som vi varit duktiga nog att inte ha med oss.

Så fort vi packat ihop oss lämnade vi våra 1:klass hotellrum, det är det Erik poserar i nedan;

Det var otroligt skönt att kunna sätta iväg i bilen, vi hann knappt blinka innan vi hade hunnit 45 mil genom ökenlandskapet och därmed hamnat i Dongola!

Här i Dongola har vi hittat tillbaka till våra favoriter, Nubierna. Bilen står parkerad på en innergård och vi sitter nu och väntar på en Sudanesisk middag. Höga förhoppningar.

Erik & Sandra poserar vid bilen.

Det enda som oroar oss den här natten är risken för ännu en sand/dammstorm. Om vi blickar ut över yttermuren ser det ut så här;

Vi har också just fått höra att den arabiska våren så smått har börjat blomma i Khartoum. Vi tar det säkra före det osäkra och kringgår staden. Våra Nubiska värdar försäkrar oss dock om att det inte är något att oroa sig för, och definitivt inte som turist. Det låter rimligt, hittills har vi bara fått specialbehandling som turister av Sudaneserna, väldigt tillmötesgående folk!

3 Responses to “Sudanuppdatering”

 1. Lena Says:

  Lycka!! Härligt – hälsa nubierna från mamma!
  Killar – burnus med munskydd mot sand??
  /Ma

 2. Svedberg Says:

  Kul att ni är “on the road again” hoppas allt går bättre framöver. Hur var det förresten med midsommarfirandet? Utbildade ni nordafrikanerna i fallossymboler som befruktar jorden? 😉

 3. Sandra Says:

  Midsommarfirandet var svagt. Det är inte samma sak utan nubbe helt enkelt!

  Munskydd mot sand hade nog varit smart, det krasar fortfarande mellan tänderna efter dagens körning.

Leave a Reply