Nattkörning på grus = drevgröt


Dagen efter langkorninegn ner till Wad Medani blev det pa nytt en tidig morgon for att korsa gransen till Etiopien.

Morgonen bjod pa latt duggregn vilket efter sandstormen var en trevlig upplevelse. Och lagom till lunch var vi framme vid gransen. Detta var var forsta korsning da vi fick vara med bilen och det gick forvanansvart snabbt, efter 3 timmar hade etiopierna tagit vara fingeravtryck, tittat pa vara elektronikprylar och vi var ater pa vagen.

Det var en haftig omstallning att kora fran sandiga och enormt varma Sudan in i Etiopien dar det gronskade och temperaturen var valdigt behaglig. Vagarna var slingrande upp och ner langs bergen och vi fick ta det betydligt lattare pa gaspedalen an tidigare.

Tim and Kim village som var vart mal ligger 5 mil in pa grusvagar, och vi hade hort tidigare att det var vart omvagen. Det var det verkligen och vi tillbringade tva skona natter i denna oas. Det forsta Tim sa nar vi anlande mitt i mokaste och stormigaste natten var “Well, you are a big surprise. Shall I show your rooms or do you want a drink first?”. Ni kan ju gissa vad vi svarade.

Igar lamnade vi Tim and Kim och markte ganska snart att bilen gav ifran sig lite obehagliga ljud. Vi tuffade pa till Gonder dar vi hittade en mekaniker. Det visade sig att ett par kuggar i fordelningsladan gatt sonder. Hela fordelningsladan maste bytas ut. Det blir ganska dyrt for oss, men det verkar finnas reservdelar att tillga. Vi hoppas pa att kunna rulla vidare imorgon.

Bilder kommer forhopningsvis snart.

 

 


6 responses to “Nattkörning på grus = drevgröt”

  1. Å, det låter härligt! Satt häromdagen och pratade med min goda vän, Ann – hon var också betagen av Etiopiens skönhet. Enda nackdelen för henne var magsjukan! Klarar ni er från den?
    Kram/L

  2. Skönt med en gräns ni inte fastnade i!
    Hoppas sånt fortsätter att flyta på framöver.
    Drygt bara med fördelarlådan, hoppas ni får det fixat utan att behöva sälja var sin njure 😛

  3. Hoho, kuggar ni i snart? Håller tummarna. Säg att njurarna inte är till salu – de är så omskakade så de räcker bara till en!

  4. Hej,

    Surt med fördelarlådan:-) Tur i oturen att det verkade gå att fixa kugg eller ny fördelarlåda så snabbt.

    Ni kanske har lyckats få tag på en bra mekaniker men bara för att vara på säkra sidan så skulle jag be mekanikern i Jungle Junction ta en koll på att arbetet utförts bra. Ni lär ju ändå vilja gå igenom bilen när ni kommer till Nairobi efter att ha skumpat fram på bandit road eller turkana vägen. Ni kan ju även kolla upp om bron över Omo-floden är klar och ta vägen väster om Lake Turkana. Har dock inte koll på vädret och om det är regnperiod så är nog inte området runt Turkana någon superbra idé.

    Riktigt skoj att följa er och om ni orkar så fortsätt att uppdatera hemsidan i samma takt ni gjort hittills:-)

    Pekka med familj

  5. Wow vilken häftig resa ni gör!! Läser med spänning varje inlägg och ser fram emot nästa!! Ni kommer kunna skriva en bok när ni kommer hem sen..!! Hoppas bilen blir lagad snart, så ni kommer iväg igen. Ta hand om er och fortsätt skriva!

    Kramar
    Lina Forswall (fd Åman)

  6. Sjuuuuuukt avundsjuk på er! nu känns det som att “safarin” nästan börjat iom inresan till Etiopien. Har ni sett några roliga djur än?

    Stor Kram på er och hoppas ni löser kuggfrågan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *