Vila i Jungle Junction


Nairobi har visat sig från sin bästa sida de dagar vi varit här, och hittills inte införlivat sitt mindre smickrande smeknamn Nairobbery.

Första dagen gjorde vi oss hemmastadda på Jungle Junction och gjorde en rejäl storshopping på Nakumatt Junction. Där vi kände oss lite lätt sjaskiga (sandiga och smutsiga efter de senaste dagarnas körning) mot den helt plötsligt västerländska standarden.

Vi har hamnat i gott sällskap, ett antal olika roliga fordon står uppställda och vi har träffat mängder av trevligt folk att utbyta erfarenheter med.

På söndagen började vi dagen på Elephant orphanage sanctuary. Där övergivna babyelefanter matades och badade, riktigt söta och busiga var de när de rullade runt i leran. Men det var också en riktig turistattraktion, första gången vi stött på så många turister sen Egypten.

Ett besök vid Karen Blixens gamla hus hann vi också med innan vi tog oss till ett annat overlander camp för att äta lunch. Karen camp var större än Jungle Junction och fullt med amerikanska ungdomar. Vi fann även ett danskt par som vi bytte lite erfarenheter med.

Middag intogs på det välkända Carnivore, där vi kämpade för att hålla fanan högt hela kvällen. För den oinvigde är Carnivore en restaurang som bjuder på grillat kött i alla dess former. Så länge man har sin flagga stående på bordet så fortsätter det att komma med nytt kött. Några favoriter under kvällen var oxtestiklar, strutsbollar (men inte testiklar!), krokodil och lammracks. Och i slutet av kvällen fick vi till Eriks förtjusning även smaka på gizzard (kycklingmage).

Medan vi har roat oss har mekaniker bytt alla vätskor i bilen samt lite blandade bussningar. Tio timmar proffsmekaniker kostar runt 2000kr, trevligt.

Snart bär det av mot Masai Mara och förhoppningsvis ett par wildebeest!

 


4 responses to “Vila i Jungle Junction”

  1. Hej Malin & Erik,
    vi följer er resa med spänning! Vilka äventyr ni är med om. Roligt att ni är så flitiga på uppdatera bloggen. TACK för vykortet som låg i brevlådan idag, barnen blev jätteglada! Sköt om er, kram

  2. Fast allra mest imponerande är förstås Mats’ tjusiga hårbeväxning, särskilt mustaschen…
    Ha en fortsatt trevlig resa!

    Peter

  3. Kul att ändå går relativt bra så här långt. Men det där köttstället måste jag och Linus fåmadressen till låter som ett ställe för oss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *