Narok – Dar


Från Narok tog vi oss an en lång körning, genom trafikstockning i Nairobi till gränskorsning i Namanga och in i Tanzania till Honey Badger Lodge.

Gränskorsningen gick inte fullt lika smidigt som mellan Etiopien och Kenya. Men då detta var mitt på eftermiddagen och folk var i full rörelse kan det har varit en bidragande orsak till att det tog längre tid. Att vi även hade för lite kontanter för visumen till Tanzania och var tvungna att skicka Erik tillbaka till den Kenyanska sidan för att ta ut mer kan vara en annan orsak.

Men genom kom vi iaf, och med gps:ens hjälp hittade vi camp för kvällen. På vägen råkade vi dock ut för vår första hastighetskontroll, men genom argumentation fick Mats ner böterna från 30 000 Tsh till 10 000 (ungefär 50 svenska kronor). Anledning till att vi fick böter var för att de sa att vi kört över 50 i byn vi passerat men då kontrollen låg efter byn var deras utgångspunkt inte riktigt hundra procent.

Honey Badger ligger precis vid Mochi i närheten av foten på Kilimanjaro och är därför en samlingsplats för hajkare som ska ta sig an detta imponerande berg. Tyvärr anlände vi sent och dagen efter var det disigt så vi kunde endast gissa hur berget tornade upp sig där nånstans.

I Nairobi hade vi blivit tipsade av ett äldre engelskt par, som varit ute på vägen i 13 år med sin Iveco, om ett ställe längs Tanzanias kust. Inte bara hade Austin och Una lång erfarenhet av att köra på Afrikas vägar utan de hade även nått den ringa åldern 83. Så vi följde deras erfarna tips och hittade Peponi, gömt vid en fiskeby strax utanför Pangani.

Att göra en avstickare längs sandiga vägar var det lätt värt. Peponi ligger mitt på stranden och har även en trevlig pool man kan svalka sig i då tidvattnet gör att det blir alltför grunt. Därför bestämde vi oss för att stanna en dag och bara ta det lugnt.

Utvilade och redo för en lång dagskörning styrde vi huven mot Dar Es Salaam. I Dar tog vi en färja över till en halvö, där South Beach ligger, där vi slog läger på Kipepeo camping. Här ska bilen sen få vila medan vi åker över till Zanzibar för lite sol och bad.

20120726-163616.jpg


3 responses to “Narok – Dar”

  1. Kul att se att Ni kommit till Dar, för stunden jobbar Camillas bror i Dar Es Salaam
    Funkar bilen & GoPron bra? Må gott, vi är i Epernay, Frankrike här är det topp.

  2. Fantastiskt att höra att ni nu är ända nere i Malawi och att allt är väl. Vissa har ju också insett att den lugnande mammameningen – och alla är snälla – måste vara med!
    Njut och ha kul!
    Lena

  3. Så ni är i Malawi!? Det ingick väl inte i de ursprunliga planerna? Men huvudsaken är väl att allt är väl. Vi hade ju några riktiga skrämskott förra veckan och har försökt nå er. GPS-en verkar funka så där, och varje gång den fryser på ett ställe börjar man ju undra. Modern kommunikationstekniks baksida! Lycka till på fortsatt resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *