Victoriafallen


Körningen från Lusaka till Victoria falls gick som på räls. Ett stopp i staden Choma för lite pajer till lunch. Och även donuts till vissas glädje (inga namn nämda). Framme i Livingstone, staden vid fallen, besökte vi flera olika campingar. Ett ställe med mysig kolonialarkitetur tog bara emot overlandtrucks (trist) och ställena inne i stan hade ingen camping där man kom in med bil så vi hamnade vid Zambezi floden på ett ställe vid namn Riverfront.

Morgonen bjöd på ordentlig kyla och frukosten intogs ordentligt påbylsade, innan vi begav oss till fallen. Viktoria fallen var mäktiga och tack vare snygga hyrponchos blev vi inte alltför blöta.

Vi gjorde även en vandring ner till Boiling Pot, där fallen går samman och fick känna av att vi inte tränat ordentligt på ett tag.

Efter fallen gjorde vi förebyggande shopping för kylan, varmare täcke, tröjor, mössor och vantar ska förhoppningsvis göra kommande mornar lite mer uthärdliga. Dock kändes det lite konstigt att inhandla dessa saker då solen sken och vi sedan la oss vid poolen för att sola.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *