Om oss

 

Drömmen om Afrika började ta form en av många kvällar på en balkong i Lund, där barndomsvännerna Mats och Erik för tillfället studerade. Det är nu några år sen dess och de två vännerna har på vägen lyckats flytta hem till Stockholm och göra ett försök att bila ner till Kapstaden (2009), men då kom de endast till Jordanien pga av bilproblem och tråkig byråkrati. Den gången var inte flickvännerna Sandra (som kilar stadigt med Mats) och Malin (Eriks bättre hälft) med. Tjejerna tog del av drömmen att köra en Land Rover Defender från Stockholm till Kapstaden och ska nu se till att killarna inte går samma öde till mötes som sist…

 

Mats Egardt är IT-konsulten som har ägt lika många bilar som han är gammal (om man nu kan avrunda 30 ner till 27), med andra ord vår chefsmekaniker på resan. Träffade Sandra i hoppborgen på en KTH-fest.

 

 

 

 

 

 

Erik är till vardags Customer Development Manager på ett elektronik-komponents-distributions-företag. Blev biten av the Africa Bug på en safariresa i Kenya med familjen för tio år sedan. Vann Mats vänskap efter att ha slagit denne i dataspelet Quake.

 

 

 

 

 

Sandra studerar till civilingenjör i design och produktframtagning på KTH och tänkte vara klar precis lagom till avfärd mot Afrika. För att slippa plugga brukar hon antigen spela volleyboll eller baka kakor. Inför resan har hon som uppdrag att lära sig att dricka Gin&Tonic för att kunna hålla malarian borta. Lärde känna Malin då de började i samma klass på KTH.

 

 

 

 

 


 Malin är vår Göteborgska, som också tänker bli klar civilingenjör innan Afrika. Är den i sällskapet som har mest erfarenhet av friluftsliv då hon seglat en del i sina dar. Under resan kommer hon vara ansvarig för att hålla chokladförrådet fyllt. Fick upp ögonen för Erik under hennes nollning på KTH.