Väntans tider i Wadi Halfa


Vid det här laget har vi blivit proffs på att vänta och finna sätt att  fördriva tid på. Vi anlände till Sudan på tisdagen men då pråmen med bilen endast kan köras på dagtid (den saknar tydligen radar för att kunna köra på natten) är den några dagar efter oss och har därför gett oss den ofrivilliga möjligheten att lära känna Wadi Halfa ännu bättre. Wadi Halfa är en liten by, där den asfalteradevägen når till mitten av “staden” men där allt omkring i princip består av sand.

Det trevliga mottagandet av lokalbefolkningen har fortsatt men vi har inte funnit så många alternativ på tidsfördriv i stan. Dagens höjdpunkter består till störst del av de mål mat som ska intagas. Falafel, bröd, starksås och olika variationer av kött och bönröror har blivit kosten de senaste dagarna. Igår firade vi även Sandras inrapporterade examensarbete med att äta Sudanesiska bakverk. De påminde väldigt mycket om turkiska baklava men med lite mindre nötter. Gott i vilket fall som helst!

Vi hade även filmkväll där vi avnjöt det näst sista avsnittet av Game of Thrones. Sen har tiden ägnats åt läsning, ljudboks lyssnande, korsords- och sudokolösande och såklart sovande. Och vips så är det snart lördag och vi kan förhoppningsvis rulla härifrån.

Vi har hört att det ska bli varmare söderut, vilket är svårt att föreställa sig! På natten kommer vi nämligen troligtvis inte under 30 grader.

Anledningen till att vi inte publicerar någon bild till detta inlägg är att det råder fotografiförbud i Sudan. Ett tillstånd är däremot inte dyrt att skaffa, så med lite tur kommer det upp en bild imorgon eller övermorgon.

Glad midsommar där hemma!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *