Jun

Rostfritt!

Blarged in ->Uncategorized

Idag gjorde vi en ganska lång körning, slutade på runt 70mil.

Vi började ruskigt tidigt med frukost vid halv sex, tanken var att vi skulle köra så långt som möjligt innan det blir för varmt.

Planen var god och vi hann komma riktigt långt innan vi stötte på dagens utmaning – en riktig sandstorm!

Sikten går ner till runt 10-20m framför bilen och ljudet är något alldeles särskilt. Vi tuffade på i maklig takt i ett par timmar innan vi märkte att bilen började gå riktigt långsamt. Som tur är så var det ganska lätt att lista ut varför, luftfiltret var fullt av sand!

Efter att ha hällt ut sanden var det bara att tuffa vidare. Vi märkte dock att bilen hade blivit helt blästrad. All färg av sämre kvalité var borta, bland annat vår kofångare som varit svart är nu vackert silvrig. Rosten som fanns under bilen finns ingenstans att hitta, helt bortslipad!

Utsikten från passagerarplatsen i sandstorm;

Vi körde förresten igenom Khartoum också, inga problem alls. Lugnt och fint och folk var trevliga som vanligt här i Sudan.

Imorgon försöker vi korsa gränsen till Etiopien, målet är Tim & Kim Village Camping vid lake Tana. Det är dock ganska långt och vägarna börjar bli tveksamma så vi får se hur långt vi hinner!

4 Responses to “Rostfritt!”

 1. Leif Says:

  Det här är utan tvekan sommarens intressantaste läsning!

 2. Erik Says:

  Hej pa er! Kul o se att ni fick ut bilen tillsist. Sag den aldrig men vi motte den sakert pa natten nar jag forsakte sova. Gick ju sadar o sova da alla javlar skulle bli kompis med enda europen ombord. Det var ju bra att man fick gratis mat, the o ciggaretter typ 8 ganger under resan men efter 35e personen som vacker en pa natten o sager “Hello how are you, where are you from, ahh Sweden! Zlatan Ibrahimovich!” Da var jag pa riktigt javligt nara att hiva honom i havet. O mitt talamod var javligt kort nar vi kom i land i Aswan o alla idioter forsokte tranga sig ut pa en o samma gang. Nu ar jag i Cairo o flyger hem imorn. Gillade aldrig riktigt Egypten tyvarr. Har traffat en del grymt trevliga Egypter dock, bodde bla hemma hos en storbonde i Abu tig nara Asyut. Men i allmanhet tycker jag tyvarr bara att Egyptier ar paflugna otrevliga och skrikiga. Ville bara tebax till Sudan. Sudaneser ar ju bara helt fantastiska som ni markt. Lycka till I Etiopen o ladda stenkanonen! Kommer sakert kolla till er ibland o se hur det gar for er. Javligt grym bil ni har fixat foresten.

  Halsningar Erik

 3. MalinH Says:

  Hejsan alla! (Lite speciellt Malin) 😉
  Nu, ca två månader senare, har jag äntligen hittat er sida så jag kan se hur ni har det! Är väldigt imponerad måste jag säga! Men en hemsida är väl ingen match för folk som tagit sig igenom en sandstorm! Här är det mest regn-stormar som härjar. Verkar som att ni har det bra trots lite diverse hinder, bra det 🙂 Ta hand om er och fortsätt vara försiktiga! kramar

 4. Erik Leijonhielm Says:

  Hej Erik

  Kul att du kollade in pa sidan! Jag vet precis vad du menar angaende avstigningen fran baten. Helt galet! I ovrigt verkar det som att vi delar uppfattning om Egypten och Sudan helt och hallet. Etiopien ar lite grann som Sudan pa det sattet att alla ar trevliga, men har ar som bekant tiggeriet mer utbrett.

Leave a Reply