Aug

Hittills har Etosha varit den billigaste parken att köra in i, till och med campingen får man för vettiga pengar. När vi bara rullat in ett par kilometer i parken möter vi en annan bil där den snälla guiden tipsar oss om ett par lejon vid en avfart lite längre fram.

Lyckligtvis är lejon så pass lata att vi hann dit innan de hunnit röra sig över huvud taget. Den här gången fick vi till slut se en hona också, de har hållit sig undan tidigare.

För stunden mätta på djur men hungriga på mat kom vi fram till Camp Halali som ligger mitt i reservatet. Där fanns buffé med glass, kakor och custard – gott! Halali har dessutom ett fenomenalt vattenhål där vi till slut fick se noshörning, inte bara en heller utan tre på samma gång! Nu har vi äntligen fångat alla big five.

Morgonen efter puttrar vi vidare mot Okakuejo, Etoshas västra campsite. På vägen dit har vi grym tur och stöter på ett par geparder som latar sig mitt på vägen. Det känns alltid bättre att hitta djur på egen hand än när vi blivit tipsade.

Från Etosha tog vi oss vidare mot kusten. Lite oplanerat då vi inte riktigt tänkt ut hur långt vi skulle köra. Som tur va hittade vi ett camp mitt ute i ingenstans precis då mörkret omslöt oss. Här mötte vi även resans kanske gosigaste katt som fick spendera natten hos Mats och Sandra.

Dagen efter körde vi längs skeleton coast ner till Swakompmund. Bitvis var vägen rena wash-boarden, det som vi trodde vi skulle slippa se igen, men trots detta gick den relativt långa färden snabbt. På vägen stannade vi vid en gammal oljerigg som höll på att vittra sönder, två skeppsvrak (lite mindre än väntade), en handfull döda sälar och ett stort fartyg som brann. Det sistnämnda läste vi senare om i tidningen, tydligen hade de 1,1 miljoner liter diesel ombord vilket förklara den omfattande branden.

I swakompund trillade vi över en lägenhet med havsutsikt, M.C. Human Flats. Trots det oinbjudande namnet var detta en riktig pärla. Och swakopmund visade sig också vara en riktigt trevlig stad. På kückis avnjöts springbook, oryx och Malin testade på en riktig köttsvett med en halv kilos stek. Vi testade även vårt balanssinne på en restaurang belägen på pålar i vattnet som vid varje våg skakade till. Och med bra mat som chillipoppers (otroligt starka), ostron, fisk, skaldjur och bubbel klarade vi denna övning galant.

One Response to “I Etosha och skeleton coast”

  1. Erik Says:

    Ni verkar ha det riktigt bra 🙂 Skönt att ni tillslut fick se alla big five!

    Många hälsningar ifrån Sverige!

Leave a Reply