Aug

Efter en god natts sömn på Clanwilliam Hotel styrde vi kosan mot Sydafrikas vindistrikt, Stellenbosch, som vi nådde vid lunchtid och fick därför lite extra tid att utforska staden. Det vi hittade var Food Lovers Market som just öppnat i Stellenbosch. Bästa jämförelsen med den här platsen är nog Hötorgshallen, skillnaden är att man kan gå igenom stället och plocka på sig i en vagn för att slutligen betala i utgången. Bäst av allt var nog deras Donut-maskin, sex donuts för tio rand! Här plockade vi ihop en lyxig middag i tapasstil och på vägen hem inhandlades även två filmer för att fullborda kvällens TV-dinner.

Dag två tillägnades på fyra olika vingårdar i Stellenbosch, Paarl och Franscheshoek. Av naturliga skäl bokade vi en guidad tur så att vi skulle slippa köra runt mellan de olika ställena. Av de fyra vingårdarna vi besökte var nog Simonsig och Fairview våra favoriter. Fairview får lite av en guldstjärna för att de även hade ostprovning.

Efter över 20 provade viner avrundade vi med en brakmiddag inne i Stellenbosch. Känns skönt att kunna beställa mat och ha en hyggligt god idé om vad man ska förvänta sig när maten väl kommer. Det är i sanning civilisation.

Idag tog vi oss vidare till Oudtshoorn (först efter ett frukost/donut stopp på Food Lovers Market) som utger sig för att vara Sydafrikas strutscentrum. Mycket struts blir det. Allt från strutsväskor och kläder till frukostägg och biff!

På vägen hit fick vi dock lite problem då bromsbeläggen till ett av bakhjulen bestämde sig för att ramla av. Troligen hade vår Kenyanske mekaniker glömt att säkra pinnarna som håller fast beläggen. Vi kör nu vidare med tämligen försämrad bromsverkan bak vänster. Vi får ordna det i staden George, där vi kommer hitta LandyWorld som med lite tur kan vara Afrikas bästa ställe för Land Rover-delar.

Innan dess bär det dock av mot Port Elizabeth och ett dopp i indiska oceanen!

4 Responses to “Vinprovning i Stellenbosch”

 1. Peter Says:

  Har ni blivit vinterbadare också? Akta er för Port Elizabeth – en inte helt säker stad. Ska bilen skeppas därifrån eller från Kapstaden? Om ni inte har blivit trötta på safaris – vilket ni kanske borde ha blivit – ligger Kwandwe ganska nära.

  Sköt om er – ska bli skönt att få hem er igen.

  Peter

 2. MTJ Says:

  Hoppas ni åt en lunch i Fairviews härliga restaurang/café! Glöm inte att äta struts också!!

 3. MTJ Says:

  Missade del 2 där ni berättar att ni kört vidare till Oudtshoorn.. Det finns ganska mäktiga stalagmitgrottor i närheten som kan vara värda ett besök.

 4. Thorsten Leijonhielm Says:

  Lyssna på Peter men ha det så bra i Port Elizabeth. Om det kan intressera har vi de senaste dagarna haft påtagliga erinringar om att sommarsäsongen i Sverige är kort; sjunkande temperaturer, störtregn och hagel. Det kanske är svalt i Sydafrika också så här års men den pinan är kortare. Vi ser fram mot er snara återkomst och undrar hur och när vi ska kunna få tid att höra “the full story”

  Thorsten

Leave a Reply