Aug

Som sagt är Oudtshoorn Sydafrikas strutsstad och struts blev det, för alla utom Erik som kör hårt på lamb shanksen, på resans hittills bästa restaurang – Jemima’s. Vällagad mat och utsökta desserter serverade framför den öppna spisen i husets vardagsrum.

Dagen efter, innan vi tog oss vidare till Port Elizabeth, var det dags för den kära bilen att få en skönhetsbehandling i form av en biltvätt. Gula Febern har nu återfått sin klara gula färg (AA-yellow) och vi slipper bli smutsiga så fort vi ska öppna en bildörr.

I Port Elizabeth fick vi åter igen se Indiska ocenanen som Mats och Erik valde att bada i medan Malin och Sandra tog det lugnt i värmen på vandrarhemmet.

Från Port Elizabeth följde vid Graden Route och vid varje kurva eller krön häpnas man över de vackra vidderna, vilket är riktigt häftigt. Vid lunchtid körde vi av huvudvägen N2 och tänkte att det borde finnas nån liten stad där vi kunde hitta något ätbart. Efter ett tag började vi nästan förtrösta men så dök detta ställe upp, Oude Bosch, som inte var så mycket mer än en restaurang och en souvenirshop.

Men här fick vi inte bara en riktigt bra lunch utan hittade även springbok-skinn till bra pris.

I Knysna stannade vi på Jembjos som var ett tips från ägarna av Croc Valley i Zambia. Detta var ett av de första ställena med värme som fungerade ordentligt, vilket är önskvärt under de kalla nätterna.  I Knysna finns mikrobryggeriet Mitchell´s och vi började vår kväll med deras ölprovning, sju ölsorter och en cider avnjöts i solnedgången blickandes över hamnen.

Middagen inleddes sedan med ostron och champagne, följandes av tapas med tillhörande Sangria för att avslutas med drinkar och ordentliga efterrätter. Dagen efter mådde alla i gänget lite halvkrassligt vilket förmodligen berodde på skämda ostron.

Leave a Reply