Aug

Från Knysna till Mossel bay är det knappt 10 mil men då vi hade en date med bilmekanikern på Landy World i George, för byte av bromsbeläggen där bak, var detta precis en lagom dagsetapp. Efter natten i Knysna blev det inte direkt en snabb utcheckning heller.

Nedan är bilen i gott sällskap på LandyWorld i George. Byte bakbromsar på mindre än 30min, kanske rekord.

I Mossel Bay checkade vi in i våra tågkupeér på Santos express, ett gammalt tåg som har blivit omvandlat till vandrarhem. Utsikten över stranden från rummen var en bonus som helt klart vägde upp för att sängarna inte uppdaterats vid omvandligen av tåget (då överslafen var stenhård).

Efter Mossel bay puttrade vi vidare mot Hermanus, en stad känd för sin valskådning – om det är rätt säsong. Turligt nog för oss så är det helt rätt säsong nu! Mats var nog mest intresserad av att se de fantastiska Klippdassarna, ett bollformat djur som skyggt skuttar runt bland klipporna. Övriga däremot hann med att se både en och annan val och delfin.

En bild finns i bildarkivet!

Så här i civilisationen har vi blivit utsatta för vårt första inbrottsförsök i bilen. Lyckligtvis för oss klarade inte skurkarna av att få upp en enda dörr. Rätt skönt att vi inte sover i tälten längre, både vad gäller nattens kyla och brottsrisken.

Härnäst är det dags för kapstadens nöjen!

Leave a Reply