Aug

Våra dagar känns lättare och lättare. Med bara tio mil kvar till kapstaden bestämde sig därför Malin för att liten omväg för att klappa Geparder. Malin kan det där med att klappa katt och geparden Joseph började direkt rulla runt för att få klapp lite överallt – något som gjorde att skötarna fick en väldig fart med att få ut folk ur hans inhängnad.

Malin med gepard

När vi väl hittat boende i Kapstaden på Ashanti Lodge begav vi oss upp på Taffelberget. Till Mats glädje hette en av promenaderna på toppen ”Dassie Walk” – chansen att se den skygga Klippdassen var alltså stor. Mycket riktigt hann vi knappt gå tio meter innan en bollformad gynnare visade sig i ljungen!
Trevlig utsikt var det för övrigt också.

Klippdass - elefantens närmaste levande släkting

Vinnargänget uppe på Taffelberget

Vi kände oss ändå inte helt mätta på äventyr (att köra bil till Sydafrika kanske inte var tillräckligt!), och vi bestämde oss därför för avslutning med fallskärmshoppning. Det går väldigt snabbt till att få kasta sig ur ett flygplan i Sydafrika. På med en sele och glasögon, in i en pytteliten Cessna utan säten och sedan 3 kilometer upp i luften. Instruktioner får man på vägen upp – sen är det bara att njuta av åkturen!

Weeeeeeeee!

I skrivande stund väntar vi på ett anslutande flyg i Doha (i Qatar) som ska ta oss hem till Svedala. Det känns onekligen overkligt att det är slut på resandet för denna gång. Man hinner vänja sig vid att vara på resande fot!

Tack för att ni har tagit er tid att följa vår resa på webben, och tack för alla lyckönskningar vi fått på vägen!
Vi ses snart!

Erik, Malin, Mats och Sandra

4 Responses to “Kapstaden – storstilad final!”

 1. MTJ Says:

  Fantastiskt grymt gjort! Men en fråga kvarstår – vad händer med bilen?

 2. Mats Says:

  Just nu skulle jag tippa att vi säljer den när den väl kommit hem igen. En ännu svårare fråga är vad nästa äventyr kan tänkas bli? 🙂

 3. Emil Stenström Says:

  Tack själv för att ni har rapporterat så pliktskyldigt! Det har nästan varit som att få följa ett reseprogram 🙂

 4. MTJ Says:

  Frågan var dock mer kortsiktigt transportrelaterad. Jag antar att ni inte har den med på flyget (Antonov är dyrt), satte ni den i en container innan ni åkte hem?

Leave a Reply