Fler nattliga äventyr


Andra natten på Croc Valley blev ingen besvikelse. Under en hygglig middag på restaurangen gick Erik på toaletten och stötte på vägen ihop med en bekant från kvällen innan. En flodhäst stod och betade i mörkret inte mer än tio meter från vårt bord! Spännande!!!

Efter avslutad måltid och ytterligare ett par Mosi var det dags för ytterligare ett toalettbesök. Denna gång möttes Erik av en annan gäst som upphetsat förmedlade att elefanter invaderat vår bil. Väl tillbaka vid bilen träffar Erik en adrenalinstinn Mats som leker tafatt med en elefant runt bilen, med kameran i högsta hugg, givetvis. Även tjejerna infann sig kvickt. Plötsligt dök hela elefanthjorden upp och strax gick sammanlagt åtta elefanter runt vår bil! Tjejerna flydde upp i tältet och pojkarna satte sig i varandras knän bakom den enda billdörr som var olåst. Elefanternas mumsande och klampande överröstades enbart av genomträngande flickskrik som skar genom djungelnatten, men efter ett par sekunder lugnade sig Mats och Erik och tystnaden sänkte sig åter över lägret. Elefanterna hade inte känt lukten av vårt jordnötssmör och hade därför strövat vidare genom restaurangen.

Efter en stadig frukost på pannkakor och fattiga riddare, som vi lagat på vårt grymma Primuskök, åkte vi vidare till Chipata vår att fylla vårt skafferi och sedan till Luangwe Bridge Camp. Detta visade sig vara ett hyggligt ställe och där tillbringade vi en natt innan vi åkte vidare till civiliserade Lusaka.
På Eureka camp slog vi läger och intog en stadig biff-middag inne i stan på Marlin, en del av Lusaka club.
På campingplatsen strövade zebror och gaseller runt, men detta var ju småpotatis för oss som brottats med elefanter och flodhästar!

Imorgon styr vi kosan mot Livingstone och Victoriafallen.


3 responses to “Fler nattliga äventyr”

  1. Härligt o läsa de senaste inläggen, och jag blir ju smått avis där jag sitter i Kålltorp och gömmer mig undan ett göteborgskt monsunregn… tack för vykort malin & kramar

    • Har inte sommaren infunnit sig än? Vi får förresten ta en helg i höst och stråla samman i Valdemarsvik tycker jag!:) love

  2. Nu duggar rapporterna tätt! Bakom den skämtsamma beskrivningen av elefantupplevelsen anar man inte så lite dramatik, men ni verkar ju ha klarat av det bra. Hoppas att mötet med den återstående av “the big five” inte blir lika omtumlande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *